maanantai 9. heinäkuuta 2012

Älä löydä mitään -päivä

Museovirasto on yhteistyössä Maanomistajien keskusliitto ry:n kanssa julistanut sunnuntain 25.11.2012
virallisesti Älä löydä mitään -päiväksi. Päivän tarkoitus on paitsi vaalia kolmatta käskyä, myös muistuttaa muinaistutkijoita käskyistä "Muista pyhittää kyntökerros" ja "Älä tee läheisesi maaomaisuutta käyttökiellon alaiseksi" (Maanomistajien keskusliiton katekismus).

Päivää 25.11.2012 on vietettävä ehdottomassa kenttätyökiellossa. Maan todennäköinen routiminen helpottaa kenttätyökieltoa, mutta Mikroliitti Oy:ta on lähestytty varmuuden varalta uhkasakoin.

"Onhan se mukavaa jättää vaihteeksi suolapanokset piirongin perukalle." myhäilee Maanomistajien keskusliiton edustaja Saaterin Alkio-opisto. "Nyt voi rauhassa runnoa röykkiöitä, paiskoa kivikirveitä mettään äeksiä taittelemasta ja vähät välittää ´kulttuuriperintö kuuluu kaikille´ -piiperryksestä edes yhtenä päivänä viikosta. Minut maat kuuluvat minulle, tänne millään humanistilla asiaa!" Saateri jatkaa.

"Älä löydä mitään -päivä lähentää erilaisia arkeologisiin kenttätöihin kuuluvia asianosaisia ja säästää omalta osaltaan huomattavasti jälkitöissä." kommentoi Museoviraston yli-indententti Aapo Svenskateatern. "Onhan se kaikista mukavampaa, jos arkeologit yhtenä päivänä pysyvät poissa pelloilta ja mailta ja mannuilta ja harrastavat vaikkapa korkeakulttuuria tai vaikka pelaavat pesäpalloa."

Cosmic Comic Cafe Turussa on varautunut viideskolmatta marraskuuta huuhtelemalla oluthanat huolellisesti sekä huomaavaisesti julistamalla "Älä käytä tiskijukkaa" -päivän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti