maanantai 19. elokuuta 2013

Setäsäteilyn tutkimuskeskus tiedottaa: varokaa pälsikaljua

Museoviraston strateginen huippuyksikkö on yhteistyössä Turun yliopiston Teoreettisen Sukupuolihiukkastutkimuksen kanssa käynnistämässään Setäsäteilyn tutkimushankkeessa saanut jännittäviä tutkimustuloksia.

Kuten aiemmassa tiedotteessa ilmenee, tutkijat olivat jo aiemmin kiinnittäneet huomiota urosarkeologien (Masculinus Toncimus) karvoituksen siirtymiseen päälaelta alaspäin. Ilmiötä on nyt alettu arkeologien keskuudessa kutsua pälsikaljuksi.

Kaavakuva selittää setäsäteilyn vaikutuksen.
Pälsikalju osoittaa suoran suhteen kenttätyökokemuksen ja setäsäteilyn välillä. Tutkimuksissa on havaittu, että ensimmäinen oire setäsäteilyn vaikutuksista on ylenpalttinen karvoituksen kasvu. Kuvasarjat osoittavat, miten setäsäteily ensin kiihdyttää parta- ja viiksikarvojen kasvua, mutta myöhemmin kasvu "syö itse itsensä" vieden päälakea peittävät karvat mennessään, koska setäsäteily kertyy aivoverenkierron mukana päälaelle. Hyvin usein kenttätyöt saavat – etenkin raportointivaiheessa – arkeologin raapimaan päätään niin, että kertyvä säteily voimistuu myös sormi-päälaki-kontaktissa.


Sakari Pälsi uransa alkuvaiheilla. Kuuluisa "sumuisten kaivausten hopeaoranki" niihin aikoihin, kun hän kuvasi vuonna 1976 ruotsalaisesta divarista löytyneen dokumentin "Arktisia ninjamissioneita".

Sakari Pälsi kenttätyövuosien kulutettua karvoituksen kokonaan.

Äärimmäisissä tapauksissa pälsikalju syö karvoituksen kokonaan, kuten nimensä taudille antaneen arkeologin tapauksessa oli käydä: ainoastaan täydellinen nenähengitys pelasti Sakun viikset hänen puhallellessaan säteilyn tiehensä nenänaluskarvoituksestaan.


Carpelania karvoihin katsominen?



Kenttätöihin osallistuneet säteilytarkkailijat kiinnittivät huomiota toiseen kaivauksilla havaittaviin ilmiöihin: karvoituksenomaiseen kasvistoon siivilöissä, eli ns. "Carpelanin rintakarvoihin". Tutkimuksissa havaittiin suora yhteys "CR:n" ja arkeologeissa havaitun pälsikaljuuntumisen välillä.

On oletettavaa, että Carpelanin rintakarvoista lähtee siivilöidessä itiöitä. jotka muodostavat symbioosin/parasiittisuhteen arkeologien kanssa. Ensimmäinen viite kasvivälitteisestä setäsäteilyitiötartunnasta on, kun Carpelanin rintakarvat alkavat kasvaa omaa kasvustoa. Ne kuitenkin kilpailevat ravinnosta arkeologin omien hiusten kanssa, mistä seurauksena voimakkaammat itiökasvit imevät voimat arkeologien omista karvoista.

On ainutlaatuista, että jokin eliölaji pyrkii kontaktiin tietyn nimenomaisen ammattinimikkeen miespuolisten edustajien kanssa. Museovirasto on tutkimuksesta peljästyneenä varustanut miespuoliset arkeologit erillisillä leukasuojilla:

 2010-luvun leukasuojattu arkeologi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti